Denne retten er superenkel å lage til både 10 og 4, og har blitt en av mine klassikere. Jeg har justert oppskriften fra Trine littegrann, for at den skal bli helt perfekt etter min smak:)
Pr person beregner jeg:
170g kylling
Salt&Pepper
6 cherrytomater (gode og søte)
1/2 mozzarella
Fersk Basilikum
Dressing:
1,5 ss Balsamicosirup
1 ss Soyasaus
2,5 ss Olivenolje
1/8 Kinesisk hvitløk
70 g pastaskruer
Pesto:
Basilikum (finhakket)
Pinjekjerner (finhakket)
Olivenolje
Parmesan (revet)
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 225 grader
- Del kyllingfiléetene i mindre biter. Dekk med plastfolie mens de ligger på skjærebrettet, og bank alle biter flate med ei stekepanne til de blir ca 1 cm i høyde (gjør kyllingen supermør)
- Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek alle bitene til de får fine farge på begge sider, og legg i ei form
- Bland dressingen
- Skjær cherrytomatene i to, mozzarellaen i terninger og hakk basilikum
- Ta tomater, cherrytomater og dressing over kyllingen, og strø over basilikum til slutt
- Stekes i ovnen til mozarellaen er gyllen
- Kok opp pastavann, og kok pasta etter anvisning
- Bland ingrediensene til pestoen, røres inn i pastaen når ferdig kokt.
Dette er en favoritt hos alle her i huset i hvertfall - både liten og stor!
For å gjøre det enkelt er selvfølgelig min egen oppskrift lagret i oppskriftspermen min;)
Håper du prøver deg på oppskriften, og at du liker den:)
God søndagskveld/
Hilde
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar